Skip to content

Kodanikupäev

Kodanikupäeva raames esinesid reedel, 25. novembril vanema kooliastme õpilastele riigikogulased Jaak Juske ja Toomas Jürgenstein. Esinejad panid noortele südamele, et vabadus, demokraatia ja inimõigused, samuti eesti keel ja kultuur saavad püsida ainult tänu meile, kodanikele. Kui Eestis võivad kõik oma mõtted ja seisukohad, ka kriitilised, julgelt välja öelda, siis mõnes riigis ootab selle eest inimesi pikk vanglakaristus või hukkamine. Külalised kutsusid noori üles maailma avatud silmadega vaatama ning vajadusel konstruktiivset kriitikat tegema, samas hoiatasid kritikaanlusesse kaldumise eest. Kohtumise lõpus anti noortele nõuanne õnnelikuks eluks: „Selgita välja milles sa hea oled ning siis tee seda. Kuna harjutamine teeb harjutaiaks, siis  lisa iga päev oma tegevusse midagi uut, et aina paremaks saada.“

Skip to content