Skip to content

Pärimuskultuuri töötuba!

Teisipäeval, 6. detsembril tegid meie koolile jõuluüllatuse Kaarin Aamer ja Jaanus Põlder. Muusikapedagoogid ja muusikud panid õpilastele südamele, et praegusel kiirel nutiajastul on väga oluline lisaks kõigele muule ka osata lugusid kuulata ja kuuldut edasi rääkida. Põhja-Eesti ja Virumaa pärandkultuur on rikas laulude ja lugude poolest, selle hoidmine ja säilimine on iga eestlase püha kohus. Laulude ning lugude saatel käidi koos 1.-4. klassi õpilastega läbi terve aastaring kevadest jõuludeni. Lisaks karjalaste ja meremeeste lugudele ning lauludele kõlasid sellised pillid nagu kannel, viiul, mandoliin, vilepill ja okariin. Eesti folkloorinõukogu tunnustas Kiviõli kunstide kooli direktorit ja pilliõpetajat Jaanus Põlderit tänavu aasta juhendaja tiitliga. Kuigi paljud tunnevad Jaanust eestkätt ansamblist Untsakad, on ta viimased 30 aastat seisnud hea selle eest, et tuua rahvamuusika laste ja noorteni.

Oleme tänulikud jõuluüllatuse eest, soovime kõigile rahulikku ja helget jõuluaega ning jagame linki, kus Kaarin ja Jaanus mängivad.

Aitäh esinejatele väga hubase ja mõnusa koosveedetud aja eest!

Skip to content