Skip to content

Liikumisaasta jalgrattamatk Iisaku Gümnaasiumis

18.mai päikeselisel pärastlõunal oli Iisaku Gümnaasiumi õu elevust ja sagimist täis. 36 hakkajat õpilast ning 7 õpetajat tegid viimaseid ettevalmistusi, et hüpata rataste selga ja asuda teele. Matk kulges Iisaku-Kuru-Kauksi marsruudil, mis oli jõukohane distants kõigile. Või peaaegu kõigile.. paar kilomeetrit pärast starti korjas saateauto peale esimese katkestaja. Sedapuhku oli allaandjaks siiski ratas, mitte rattur.

Ühine peatus tehti Võhma järve ääres, kus matkajad üle loeti ning õpetaja Lenne juhitud saateauto valvsa pilgu all teekonda jätkati. Kauksi Puhkekülas ootas meid perenaise soe vastuvõtt, kes andis ülevaate puhkekompleksi reeglitest ja jagas kätte majutuskohad.

Õhtu veedeti erinevate võistluste, mängude, naeru ja sõprade seltsis. Kätt sai proovida nii palli- kui osavusmängudes, proovile pandi teadmised muusikast, kirjandusest, kultuurist ja loodusest. Palju elevust pakkusid nii suusatamine kui pritsumeeste võistlus.

Õhtusöögiks olid kooli kokad valmistanud kartulisalati, mille kõrvale grilliti endale meelepärast, oli selleks siis liha, leib või klassikaline vahukomm. Nalja ja naeru jagus sellegi tegevuse kõrvale.

Kuigi liikumisaastale kohaselt sisaldas päev küllaga liikumist, oli selles palju muudki olulist. Koosveedetud aeg, üksteisega arvestamine, innustamine, vajadusel lohutamine ja puhtas looduses veedetud hetked.

Teise päeva hommikul olime silmitsi järgmise loobujaga ning selgi korral oli tegemist jalgtattaga. Suur aitäh Kristella isale, kes kiirelt reageeris ning appi tõttas ja ratta Iisakusse sõidutas. Selliste ettevõtmiste puhul on toetavate vanemate osa väga oluline.

Pärast kosutavat hommikusööki ning eelmise õhtu võistluste autasustamist oli aeg asuda koduteele. Õpetajate jaoks oli sära õpilaste silmis kõige suurema väärtusega. Tagasiteel tehti plaane juba järgmise kevade matka jaoks. Loodetavasti pani õpetaja Liina, kes oli tänavuse matka algataja ning eestvedaja, alguse ühele imelisele traditsioonile, mida iga kevad korrata, sest liikumine ning üheskoos loodud mälestused on hindamatu väärtusega!

Põhjalik videokokkuvõte on leitav õpetaja @kadrisanna ning kooli sotsiaalmeediast.

Skip to content