Skip to content

Leiutamine

2. klassi õpilastel möödus kaks viimast nädalat leiutamise tähe all. Peale praktilise töö tuli valmistuda oma töö suuliseks kaitsmiseks.

ROMET – „Reka koos tünniga“. Ta on eriline, sest teistel rekkadel ei ole sellist akent. Ta on vajalik kraami vedamiseks ning ta on väga hea mänguasi. Vajadusel saab sinna peale panna tünni, kus on hea jahutada. Ja ma ise tegin selle ning otsisin materjale.

MARVIN – „Silmadega reka“. Mu reka on vajalik, et juht saaks magada ja reka juhib ennast ise, sest tal on silmad ja suu. Ja kui ta vaatab sulle otsa, siis ei tunne sa end pikkadel sõitudel üksi. Ma sain oma töö tegemise jaoks süüa päris palju jäätist.

MERIBEL – „Kassipesa“. Maja ülemises osas on mängukoht ja alumises saab magada. Minu töö on eriline, sest kõik on taaskasutus ja kõik on ise tehtud ja mõeldud. Mul on seda maja väga vaja, sest mul on kolm kassi, kes kipuvad minu voodis magama.

KIRKE – „Mahlamasin“. Selle masinaga saab maailma paremaks teha. Kui keegi on haige või ta ei saa liikuda, siis on tal võimalik oma öökapi pealt mahla või vett saada. See vähendab haigla või hooldekodu töötajate tööd. Nad panevad hommikul mahla või vee masinasse ja inimene saab endale ise jooki võtta.

EEVA – „Nukuteater“. See on väike mudel päris teatri jaoks. See on vajalik näitlejatele, et nad saaksid vaadata, kes mida mängib. Samas on võimalik seda kasutada ka koduteatrina. Töö on tehtud taaskasutatud asjadest.

MIRTEL – „Kodune teater“. Minu töö on vajalik, sest sellega saab kodus igavust peletada. Saan välja mõelda enda lavastatud teatritükki perele. Ma olen oma töö juures kasutanud ainult taaskasutatavaid asju.

RAINIS – „Katapult“. Mina ehitasin katapuldi, mis peab minu kodu kaitsma kui keegi paha tuleb. Ta on mõeldud hirmutamiseks, et nad ära läheks. Mul kulus päris palju liimi töö jaoks.

Fotode autorid: E. Välimets, M. Puštšenko

Skip to content